Lasă un comentariu

Dependenţa de Facebook şi cum putem scăpa de ea

Facebook-addict-640x409În ultimul timp, observ că tot mai multă lume e dependentă de Facebook, deşi destul de puţini recunosc acest lucru. Spun asta pentru că şi eu sunt dependentă într-o oarecare măsură.

Cum îţi dai seama dacă eşti dependent de Facebook:

1. Dimineaţa când te trezeşti, primul lucru este să intri pe Facebook ca să-ţi verifici notificările şi să vezi noutăţile în general.

2. Pe tot parcursul zilei eşti conectat la Facebook pe telefon, astfel încât să nu pierzi nimic.

3. Postaţi toată ziua poze cu voi, cu mâcare sau orice altceva aţi văzut interesant, apoi aşteptaţi să primiţi cât mai multe like-uri şi comentarii.

4. Întotdeauna scrieţi unde sunteţi, ce faceţi, cum vă simţiţi, la ce film vă uitaţi sau ce carte citiţi.

facebook-dependeta-sau-prost-obicei-get-a-life

Acestea sunt doar câteva dintre „simptome”, dacă mai ştiţi şi altele le puteţi scrie în comentarii. Probabil fiecare v-aţi regăsit mai mult sau mai puţin în ce am scris.

images

Dacă vreţi să scăpaţi de dependenţa de Facebook, în primul rând trebuie să conştientizaţi că petreceţi prea mult timp pe această reţea. Trecerea trebuie să se facă treptat, nu poţi renunţa la un obicei într-o zi. Apoi puteţi să petreceţi mai puţin timp, să intraţi doar de câteva ori pe zi şi să vă verificaţi notificările sau ce vreţi voi să mai faceţi. Este ok să puneţi poze, dar nu în exces. În schimb, nu trebuie să ştie tot Facebook-ul unde sunteţi şi ce faceţi în fiecare zi.

facebookanol-antidot-pentru-dependenta-de-facebook_b298fea286ebca

Acestea fiind spuse, sper că v-am ajutat măcar un pic. Mai multe despre dependenţa mea de Facebook am scris mai demult aici, iar aici găsiţi un video care vă explică de ce reţelele de socializare te fac, paradoxal, să te simţi mai singur.

Lasă un comentariu