2 comentarii

Cum faci să rezişti la şcoală

O prietenă m-a întrebat de ceva timp cum să facă să reziste la şcoală. Am stat mult timp să mă gândesc la acest lucru pentru că este o problemă şi pentru mine. Am reuşit să găsesc câteva soluţii pe care vreau să vi le împărtăşesc şi vouă.

1. Gândeşte-te că şcoala e un loc de formare – aici acumulăm informaţiile de bază de care ne vem folosi (mai mult sau mai puţin) în viaţă. Ştiu că ţi s-a spus de „n” ori că înveţi pentru tine şi nu pentru alţii de te-ai săturat de replica aceasta, dar e cât se poate de adevărată. Dacă cunoşti cât mai multe lucruri în şcoală şi liceu ai o viziune mai mare asupra lumii şi descoperi ceea ce îţi place şi vrei să faci în viaţă; profesia ta viitoare depinde de ce înveţi în această periodă.

2. Nu te stresa prea tare – trebuie să găseşti un echilibru între timpul în care înveţi şi cel în care te relaxezi. Atunci când iei o notă mică nu e cazul să exagerezi; e doar o notă, poate o greşeală, iar dacă înveţi vei lua şi note mari. Noi suntem învăţaţi de mici să trăim în frică şi în tensiune, doar aşa putem fi controlaţi. Chiar dacă ai înţeles acest lucru, nu trebuie să te revolţi pentru că astfel „te vei pune rău” cu profesorii. Învaţă la ce îţi place şi la ce ai nevoie (la BAC, şi apoi în carieră) dar nu neglija nici celelalte materii.

3. Găseşte un profesor cu care poţi vorbi – poate fi dirigintele sau un alt profesor, orice elev are nevoie de cineva căruia îi poate spune problemele lui (legate de şcoală) fără să-i fie frică de repercursiuni.

4. Este perioda în care îţi faci cel mai uşor prieteni – atâta timp cât încă eşti încă în şcoala generală sau liceu, inevitabil intrii în contact cu o grămadă de persoane de vârsta ta cu care petreci mult timp zilnic, iar o parte dintre ei vor deveni prietenii tăi. Profită de timpul ăsta şi nu-l lăsa să treacă, în viitor nu o să-ţi mai fie aşa uşor pentru că pe fiecare o să-l intereseze beneficiul personal.

Cam atâtea ştiu eu, dacă mai aveţi şi alte idei nu vă temeţi să faceţi completări în comentarii.

Voi cum rezistaţi la şcoală?

De asemenea, dacă  vreţi să tratăm anumite teme, lăsaţi-ne un comentariu mai jos.

2 comments on “Cum faci să rezişti la şcoală

  1. Si noi credem ca scoala este un loc de formare….de mici robotei care vor face tot ce le spune statul. La fel si cu stresatul, de ce sa te stresezi, ca tot robotel o sa ajung. Da, trebuie gasit un strain, nu parinte cu care poti vorbi. Parintele este prea dobitoc ca sa te inteleaga. Eh…

Lasă un comentariu